به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیتالله زین العابدین قربانی، طی سخنانی در مراسم اختتامیه همایش شیوه های نوین تدریس معارف دینی که در رشت برگزار شد، با اشاره به اینکه در جریان انتقال مفاهیم دینی به مخاطبین باید از روش های گوناگون استفاده کرد، گفت: بعضی از مخاطبین تنها با ابزار استدلال و حکمت مطالب را می پذیرند.
وی تصریح کرد: در انتقال مفاهیم دینی به جوانان نباید ادبیات سنگین و متکلفی را استفاده کرد، بلکه باید مبانی دینی به صورت روان به این نسل ارائه شود.
عضو خبرگان رهبری همچنین با اشاره به این که استفاده از ابزار استدلال همیشه موثر نیست، افزود: یک بعدی نگریستن به مسائل دینی، یکی از آسیب های انتقال مفاهیم دینی است.
وی همچنین با اشاره به محکمات و متشبهات موجود در قرآن ابراز داشت: متشابهات در قرآن گاه هفتاد بطن دارد و البته باید توجه داشت که این بینش به هر کسی داده نشده و لذا ما باید در این موارد به اهل بیت (ع) پناه ببریم و گرنه دچار انحراف می شویم
آیت الله قربانی تاکید کرد: یکی از ابزارهای مفید برای نشر عمیق مفاهیم دینی این است که از ابزارهایی که در راستای تهاجم فرهنگی استفاده می شود، برای نشر مبانی دینی بهره برد.
وی در ادامه با بیان اینکه در برابر گروه های مختلف باید به نوعی مخاطب شناسی کنیم، ادامه داد: گاهی مخاطب یک پروفسور است و گاهی دانش آموز و غیره که در این صورت باید سطح مطالب را متناسب با افراد تغییر داد.
نماینده ولی فقیه در گیلان همچنین گفت: هیچ نویسنده ای جز آیت الله مطهری را ندیده ام که بتواند مسائل پیچیده دینی را به راحتی با نوشته های ارزشمند خود در اختیار مخاطبین قرار دهد.
در ادامه این جلسه، صفار هرندی، نویسنده و پژوهشگر گفت: استفاده از شیوه های نوین تدریس دین به این معنا نیست که یک طرح و یا کار جدید باشد و می تواند در قالب جدید در آوردن کارهای موفق گذشتگان موثر باشد.
وی در ادامه بر ضرورت استفاده از ادبیات جدید برای مبانی دینی و مذهبی تاکید کرد و افزود: باید معارف دینی در قالب مفاهیم قابل انتقال به کار گرفته شود.
نظر شما